Over Wortels en Wolken

 

Verbaas, vertel, verwonder, verzin
Beweeg, beleef, beschouw, begin!

Een metafoor
In het bos groeien veel verschillende bomen, jong en oud door elkaar. Sommige hebben een ranke stam en reiken tot grote hoogte. Andere zijn zo dik, dat je ze met drie man nog niet kunt omvatten. De een staat stevig en stil, de ander buigt mee met de wind. Wat ze allemaal bindt, zijn de wortels die tot diep in de grond groeien. En wanneer de wortels niet stevig zijn, kan een storm de stam doen omwaaien. Als deze stam mag blijven liggen, gezien mag worden, ontstaat daar weer nieuw leven uit. Samen vormen deze bomen het bos, gevoed door elkaar, aangeraakt door het licht.

Bij mensen is het eigenlijk niet anders. Als je goed gegrond bent, kun je beter omgaan met de drukte en prikkels in en om je heen. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met stormen. Het gaat erom hoe je daar vervolgens mee omgaat. Zijn je wortels diep genoeg, zodat je mee kunt bewegen met de wind? En als dit een periode niet zo is, durf je hier dan met een open blik naar te kijken? Mag je je takken soms even laten hangen?

Ik voel mij een nuttig onderdeel van het mensenbos als ik mensen mag bijstaan in de groei van hun wortels. Graag geef ik, samen met de ander, licht en lucht aan hun takken en bladeren, zodat ze tot volle wasdom, tot in de wolken kunnen komen. Ik geef mensen de kans met een goed gevoel naar zichzelf te kijken, hun kwaliteiten en krachten te ontdekken, fases op een mooie manier af te ronden en rust in hun hoofd en lijf te krijgen. Zo kunnen ze de stormen in hun leven beter aan.

Dat is een deel van mijn verhaal.

Verhalen
Al mijn hele leven houd ik van verhalen en woorden. Verhalen om naar te luisteren, om zelf te verzinnen en te schrijven, om te spelen, te lezen, om mee te bewegen.

Mijn verhaal is ook dat ik mensen weet te raken en op een zachte en inspirerende manier naar hun kern weet te brengen. Zo kan hun eigen verhaal een andere kleur krijgen. Dit doe ik met coaching, rituelen, creativiteit, yoga en beweging. Het lijf vind ik hierbij belangrijk, omdat daar zoveel informatie in verborgen zit. Ik geef groepslessen, workshops en individuele coaching, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Ook verzorg ik rituelen op maat om een overgang in het leven op een bijzondere manier te markeren.

Wat is het verhaal dat jij jezelf en anderen vertelt? Helpen deze woorden je verder? Heb jij behoefte aan een kleuriger verhaal? Of wil je een verhaal waardevol afsluiten? Ik kijk graag met je mee.

En dus…
Wil jij de ruimte voelen om met een open blik naar jezelf en je omgeving te kijken? Heb jij iets meegemaakt wat je op een waardevolle manier aandacht wilt geven? Wakker je graag je verbeelding en creativiteit aan? Wil je vol vertrouwen het leven tegemoet treden? Wil je ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen?

Met Wortels en Wolken wil ik je graag op dit pad vergezellen. Door samen stil te staan bij wat er speelt in je leven en je lichaam en geest in beweging te brengen, zal jouw geluksgevoel vergroot worden. Hierdoor ga je meer lichtheid en verbinding ervaren in jezelf en met de mensen om je heen.

Mijn coaching, lessen en workshops zijn speels, open en licht en raken daarmee toch de diepte. Voor mij zijn verhalen, verbeelding, visualisaties, creëren, gedichten en rituelen belangrijk. Deze zal je dan ook steeds weer tegenkomen in mijn werk. Ook gebruik ik vaak yoga en beweging. Zo kan je dichter bij jezelf komen en je bewust worden van je eigen mogelijkheden.