top of page

Wortels en Wolken

Verbaas, vertel, verwonder, verzin
Beleef, beweeg, beschouw, begin

Een metafoor

In het bos groeien veel verschillende bomen, jong en oud door elkaar. Sommige hebben een ranke stam en reiken tot grote hoogte. Andere zijn zo dik, dat je ze met drie man nog niet kunt omvatten. De een staat stevig en stil, de ander buigt mee met de wind. Wat ze allemaal bindt, zijn de wortels die tot diep in de grond groeien. En wanneer de wortels niet stevig zijn, kan een storm de stam doen omwaaien. Als deze stam mag blijven liggen, gezien mag worden, ontstaat daar weer nieuw leven uit. Samen vormen deze bomen het bos, gevoed door elkaar, aangeraakt door het licht.

Bij mensen is het niet anders. Als je goed gegrond bent, kun je de stormen in het leven beter aan. 

Ik voel mij een nuttig onderdeel van het mensenbos als ik mensen mag bijstaan in de groei van hun wortels. Graag geef ik, samen met de ander, licht en lucht aan hun takken en bladeren, zodat ze tot volle wasdom, tot in de wolken kunnen komen. Dit doe ik door verhalen te schrijven, mensen te coachen, lezingen te verzorgen, yoga en workshops te geven en rituelen op maat te maken. Zo voelen mensen, jong en oud, zich stormbestendig worden en komen ze uit op een ander, positiever verhaal over zichzelf en het leven om hen heen. 

Een op een ~ Coaching

Van buiten naar binnen

* Heb je verlies meegemaakt in je leven en wil je hier mee om leren gaan? 

* Ben je een nabestaande na zelfdoding?

* Wil je weer met meer vertrouwen het leven tegemoet treden?

* Wil je bewust met je lijf omgaan en de signalen dat het geeft, serieus nemen?

* Wil je ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen en daarin keuzes maken vanuit je hart?

 

Ik kijk graag met je mee. Je kunt bij mij terecht voor een enkele sessie of voor een traject. Het liefst ga ik met je naar buiten, omdat ik denk dat de natuur, buiten, een interessante afspiegeling is van jouw binnenwereld. Ik maak gebruik van systemisch werk, yogacoaching, visualisaties, lichaamswerk,  verhalen, rituelen en creativiteit. Op dat moment kijken we samen wat het meest zinvol is.

Voor particulieren duurt een sessie 1 tot 1,5 uur en betaal je €80,00 per uur inclusief btw.

Voor zakelijke trajecten kun je mailen of bellen voor meer informatie. 

Heb je interesse of wil je meer weten?

Neem gerust contact met me op.

IMG_0407.JPG
DSCF4623 2_edited.jpg

Yoga of eigenlijk Croga

Voor jong en oud (er)

Durf jij ruimte te maken voor en in  jezelf?

 

Ik geef yoga aan jongeren en volwassenen. Het maakt niet uit of je stram, soepel, jong of oud bent. Iedereen is welkom. De lessen zijn in een groep, maar ook individuele yoga is mogelijk.

 

Met taal, ritueel, verstilling en spel breng ik je in beweging. Je lijf ontspant, je adem zakt en je voeten komen stevig op de grond. Tegelijkertijd stromen je gedachten en gevoelens en kom je steeds meer uit bij wie je bent. Je ervaart meer rust en ruimte in je leven.

Mijn lessen en workshops zijn speels, open en licht en raken daarmee toch de diepte. Ik noem het Croga, omdat het yoga in een creatieve en spirituele vorm is. 

 

Waar is Croga goed voor?

  • Voor een betere concentratie

  • Voor een beter zelfbeeld

  • Voor een beter lichaamsbesef

  • Voor ontspanning

  • Voor het omgaan met negatieve gevoelens

  • Voor verbinding met jezelf en de ander

  • Voor meer regie over je eigen leven

  • Tegen faalangst en stress

  • Met yoga leer je te reageren vanuit rust, in plaats vanuit een impuls.                                                                                                                                                                                                                Wil je weten wanneer ik lesgeef? Kijk in de agenda.

Schrijven en spreken

Traneninkt en vlinderschrift gaat over licht en donker. Over rouw en verlies, verdriet en verliefd. En over seks. Hoe ga je om met vlinders in je buik en seksuele gevoelens? En wat doet het met je als je weet dat iemand van wie je veel houdt, niet meer wil leven? Praat je erover of houd je alles voor jezelf?

Graag spreek ik met groepen over deze thema's. Mijn boek Traneninkt en vlinderschrift is daarin de rode draad, omdat hier alles in samenkomt. Vanuit daar start ik het gesprek met mijn publiek over thema's die moeilijk verteerbaar of moeilijk bespreekbaar zijn.

Ik spreek voor en met jongeren, maar ook voor professionals die werken met jongeren.

Liv, de hoofdpersoon uit het boek, wil eerst niet met haar vrienden praten over haar verdriet, want ze denkt dat ze hun lichte gedachten daarmee donker maakt. Uiteindelijk kan ze niet anders, en ontdekt ze dat haar vriendschap daarmee alleen maar hechter wordt. 

Naast verhalen, schrijf ik gedichten. Deze gedichten gaan over het leven en de dood. Vaak toon ik deze gedichten op insta en via deze site zijn ze daarop ook te zien. Neem gerust een kijkje.

Heb je interesse in een gastles of anders? Mail me naar

Info@wortelsenwolken.nl

IMG_1780 (1).jpg
IMG_6162.JPG

Rituelen op maat

Sommige mensen zien het leven als een rechte lijn. Ik zie het als een cirkel. Voor mij bestaat het leven niet uit een cirkel, maar uit meerdere cirkels tegelijk. Tijdens je leven sluit je cirkels af en begin je nieuwe. Denk hierbij aan geboorte en dood, werk en wonen, ouder worden en groeien, trouwen en rouwen.

Wil jij een fase in aandacht beginnen of juist afsluiten? Ik maak rituelen op maat, die je alleen, met mij of met dierbaren kunt uitvoeren. Neem gerust contact met mij op. 

Sacred Body Wisdom

It's in ginving that you receive

Sacred Body Wisdom zorgt ervoor dat je een diepe verbinding maakt met je lijf en dat wat er in opgeslagen ligt.  Je lijf weet, onthoudt, voelt, pakt vast en stopt weg. 

Sacred Body Wisdom laat je gevoelens of sensaties die, soms al jaren, vastgehouden worden in je lijf op een liefdevolle manier en in veiligheid voelen, zodat het vrij mag komen, het een bewuste plek mag krijgen, of losgelaten mag worden.

 

Gaby van Mierle, Janneke Kemner en ik geven Sacred Body Wisdom- workshops van twee dagen.

De eerstvolgende tweedaagse is op 17 en 31 mei in Nijmegen. 

Beide dagen  zijn van 10 u tot 16 u.

Voor deze prachtige tweedaagse betaal je €444,- inclusief lunch, lekkers, thee en btw.

Deze dagen waren prachtig! Nieuwe data zullen snel volgen. Wil je meer weten over Sacred Body Wisdom of wil je graag op de hoogte blijven van ons komende aanbod? Laat het me gerust weten

IMG_4085.jpg
a3283c84-b86c-4cb2-bfab-c73024ff583e.JPG

Zij Zoent de Maan
jaartraining

Leven met het ritme van de maan

In september start de jaartraining van Zij Zoent de Maan.

Samen met een groep van 9 andere vrouwen verbinden we ons maandelijks met de maan. Met ritueel, meditatie, verbinding, beweging en creativiteit komen we uit bij onze intentie en maken zo ruimte voor wat er is. 

We starten deze zoencyclus met een maakavond, waarop we iets maken dat we een jaar lang met ons meedragen. Daarna komen we 10 maanden samen om de donkere maan te zoenen. We sluiten deze cyclus af met een heus nieuwemaansfeestje.

Doe je mee? 

Voor deze zoenpartij betaal je €749,- Daarin zitten alle twaalf de avonden, een opdracht voor thuis  in film rond volle maan, materialen, ruimte, begeleiding, maanboek, een fijne groep waarin je door de maand , lekkers, thee en btw.

   Deze negen zoenplekken zijn vergeven. Mocht je aan een     volgende zoenpartij mee willen doen of wil je met iets anders meedoen?  Stuur mij  een mail.

Workshop op maat

Voor een moment van aandacht

Voor een groep staan, vind ik heerlijk. Lessen en workshops bedenken voor groepen ook! Daarom bied ik regelmatig uiteenlopende workshops aan voor verschillende doelgroepen. Soms is het een workshop van twee uur, soms lijkt het meer op een retraitedag. Bij al mijn workshops zal er een vleugje speelsheid, beweging, spiritualiteit, creativiteit en verhaal in zitten. De workshops zorgen voor verbinding met jezelf en de ander. Daarnaast zorgt mijn blik op de wereld om ons heen ervoor dat jij ook weer met verwondering om je heen kunt kijken.

De workshops die ik geef, kunnen ook op maat aangevraagd  en gemaakt worden. Zo sta ik regelmatig voor een klas, maak ik vaker een workshop voor een vrijgezellenfeest, laat ik dichten in parken, geef ik studenten een creatief zetje en zet ik jongeren aan tot delen, bewegen en zelfzorg.

De workshop die ik nu maandelijks geef,  is Zij Zoent de Maan. Op of rond de nieuwe maan van dat moment komen we samen en verbinden ons met de maan. Met rituelen, beweging, verstilling en creativiteit komt een ieder tot een intentie die passend is bij deze maan en bij jou. Deze avond is speciaal voor vrouwen. Kijk in de agenda voor de actuele avonden.

Wil je ook graag een workshop van mij? Neem gerust contact met me op

bottom of page