Wortels en Wolken

Verbaas, vertel, verwonder, verzin
Beleef, beweeg, beschouw, begin

Een metafoor

In het bos groeien veel verschillende bomen, jong en oud door elkaar. Sommige hebben een ranke stam en reiken tot grote hoogte. Andere zijn zo dik, dat je ze met drie man nog niet kunt omvatten. De een staat stevig en stil, de ander buigt mee met de wind. Wat ze allemaal bindt, zijn de wortels die tot diep in de grond groeien. En wanneer de wortels niet stevig zijn, kan een storm de stam doen omwaaien. Als deze stam mag blijven liggen, gezien mag worden, ontstaat daar weer nieuw leven uit. Samen vormen deze bomen het bos, gevoed door elkaar, aangeraakt door het licht.


Bij mensen is het niet anders. Als je goed gegrond bent, kun je de stormen in het leven beter aan. 


Ik voel mij een nuttig onderdeel van het mensenbos als ik mensen mag bijstaan in de groei van hun wortels. Graag geef ik, samen met de ander, licht en lucht aan hun takken en bladeren, zodat ze tot volle wasdom, tot in de wolken kunnen komen. Dit doe ik door verhalen te schrijven, mensen te coachen, lezingen te verzorgen, yoga te geven en rituelen op maat te maken.   

Coaching

* Wil jij de ruimte voelen om met een open blik naar jezelf en je omgeving te kijken?

* Wil je bewust met je lijf omgaan en de signalen dat het geeft serieus nemen? 

* Heb je verlies meegemaakt in je leven en wil je hier mee om leren gaan? 

* Wil je weer met meer vertrouwen het leven tegemoet treden?

* Wil je ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen?

Ik kijk graag met je mee. Je kunt bij mij terecht voor een enkele sessie of voor een traject. Het liefst ga ik met je naar buiten, omdat ik denk dat de natuur, buiten, een interessante afspiegeling is van jouw binnenwereld. Ik maak gebruik van systemisch werk, yogacoaching, visualisaties, rituelen en creativiteit. Op dat moment kijken we samen wat het meest zinvol is. 

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem gerust contact met me op.

IMG_0407.JPG
DSCF4623 2_edited.jpg

Yoga

Durf jij ruimte te maken voor jezelf?


Ik geef yoga aan kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of je stram, soepel, jong of oud bent. Iedereen is welkom. De lessen zijn in een groep, maar ook individuele yoga is mogelijk.


Met taal, ritueel,  verstilling en spel breng ik je in beweging. Je lijf ontspant, je adem zakt en je voeten komen stevig op de grond. Tegelijkertijd stromen je gedachten en gevoelens en kom je steeds meer uit bij wie je bent. Je ervaart meer rust en ruimte in je leven.

Mijn lessen en workshops zijn speels, open en licht en raken daarmee toch de diepte.


Waar is yoga goed voor?

  • Voor een betere concentratie

  • Voor een beter zelfbeeld

  • Voor een beter lichaamsbesef

  • Voor ontspanning

  • Voor het omgaan met negatieve gevoelens

  • Voor meer regie over je eigen leven

  • Tegen faalangst en stress

  • Met yoga leer je te reageren vanuit rust, in plaats vanuit een impuls    Wil je weten wanneer ik lesgeef? Kijk in de agenda.

Schrijven en spreken

Traneninkt en vlinderschrift gaat over licht en donker. Over rouw en verlies, verdriet en verliefd. En over seks. Hoe ga je om met vlinders in je buik en seksuele gevoelens? En wat doet het met je als je weet dat iemand van wie je veel houdt, niet meer wil leven? Praat je erover of houd je alles voor jezelf?

Graag spreek ik met groepen over deze thema's. Mijn boek Traneninkt en vlinderschrift is daarin de rode draad, omdat hier alles in samenkomt. Vanuit daar start ik het gesprek met mijn publiek over thema's die moeilijk verteerbaar of moeilijk bespreekbaar zijn.

Ik spreek voor en met jongeren, maar ook voor professionals die werken met jongeren.

Liv, de hoofdpersoon uit het boek, wil eerst niet met haar vrienden praten over haar verdriet, want ze denkt dat ze hun lichte gedachten daarmee donker maakt. Uiteindelijk kan ze niet anders, en ontdekt ze dat haar vriendschap daarmee alleen maar hechter wordt. 

Heb je interesse in een gastles of anders? Mail me gerust.

Info@wortelsenwolken.nl

IMG_1780 (1).jpg
252F8C4A-CD96-4C05-8A43-770A2EFA2E9E_edited.jpg

Rituelen op maat

Sommige mensen zien het leven als een rechte lijn. Ik zie het leven als een cirkel. Voor mij bestaat het leven niet uit een cirkel, maar uit meerdere cirkels tegelijk. Tijdens je leven sluit je cirkels af en begin je nieuwe. Denk hierbij aan geboorte en dood, werk en wonen, ouder worden en groeien, trouwen en rouwen.

Wil jij een fase in aandacht beginnen of juist afsluiten? Ik maak rituelen op maat, die je alleen, met mij of met dierbaren kunt uitvoeren.