top of page
DSCF4723 2.jpg

Janneke Wijdeveld

Verbaas, vertel, verwonder, verzin
Beweeg, beleef, beschouw, begin

Toen ik 11 jaar geleden startte met Wortels en Wolken waren dit woorden die in een notendop vertelden waar ik warm voor loop. En deze woorden kloppen nog steeds. Met coaching, rituelen, yoga, spreken, verhalen en creativiteit begeleid ik mensen individueel en in groepen, zodat mensen (weer) in verbinding komen met zichzelf en hun omgeving. Vooral in rouw en verliesverwerking zit mijn interesse en expertise. 

Wat ik doe, is  verschillend, maar waarom ik het doe, niet. Graag wil ik mensen stormbestendig maken, zodat ze de stormen die toch wel in hun leven komen, beter aankunnen. Ik maak onder andere gebruik van systemisch werk en lichaamswerk en zet daarmee mensen positief in beweging.  

In maart 2022 is mijn young adult boek Traneninkt en vlinderschrift verschenen bij Parisbooks. Dit boek gaat over rouw, verdriet, verliefd en seksualiteit. Je kijkt door de ogen van de 15-jarige Liv en ziet dat licht en donker elkaar afwisselen. 

In 2008 zette ik, met een groep creatieven, Stichting Aroma op. Vanuit deze stichting ontstond in 2014 het creatieve maatjesproject KunstExpress voor kinderen die graag creatief bezig zijn en in armoede leven. Uit dit project kwamen nieuwe projecten voort, zodat we ook jongeren en hun moeders bereikten.  Aanvankelijk huurden we locaties waar vanuit we werkten, maar in 2015 zijn wij een eigen creatieve broedplaats en ontmoetingsplek in Nijmegen gestart. De Broederij bestaat inmiddels een aantal jaar en is een bloeiende plek van de buurt geworden.

 

Mijn carrière begon ik als docent Nederlands en mentor binnen het voortgezet onderwijs. Toen mijn vriend en ik een jaar in Suriname gingen wonen, werkte ik daar met drop-outs in de leeftijd van 16 tot 24 jaar. Ik coachte deze jongeren en zorgde ervoor dat ze een basis hadden om met een nieuwe opleiding te starten. Weer terug in Nederland ontwikkelde ik kunsteducatieprojecten en leesbevorderingslessen voor kunstencentra, bibliotheken en scholen. Ik gaf creatieve taallessen in het onderwijs en trainde kunstdocenten om ook deze lessen te kunnen geven. Daarnaast schreef ik graag mijn eigen verhalen en gedichten.

 

Samen met mijn vriend en drie kinderen woon ik aan de rand van Nijmegen.

Wil je meer weten of wil je met me samenwerken? Bel of mail me gerust.

info@wortelsenwolken.nl 06-19546211

bottom of page